Op donderdag 18 juli zijn onze locaties vanaf 15:00 uur gesloten i.v.m. een personeelsbijeenkomst.
Bij spoed kunt u contact opnemen met Evidensia Dierenziekenhuis Barendrecht, telefoonnummer 085 - 487 70 90

UBN nummer

Aanvragen van een UBN nummer

Een UBN is een uniek nummer voor iedere locatie met runderen, varkens, schapen of geiten. Locaties waar paardachtigen normaal langer dan 30 dagen blijven moeten ook een UBN hebben. Voor locaties met bedrijfsmatig gehouden konijnen, pluimvee, broedeieren of huisdieren is ook een UBN nodig. Bij export of import van bijen of hommels en hert- en kameelachtigen naar of uit een EU-land is ook een UBN nodig.

Wanneer is een UBN nodig?

U heeft altijd een UBN nodig als u runderen, varkens, schapen of geiten houdt. Voor paardachtigen heeft u een UBN nodig als ze daar normaal langer dan 30 dagen blijven. Ook als u maar één of meer van deze dieren als hobby houdt. Voor konijnen heeft u ook een UBN nodig als u deze bedrijfsmatig houdt.

Als u huisdieren bedrijfsmatig houdt heeft u een UBN Bedrijfsmatig huisdieren houden nodig. U registreert dan de locatie van waaruit u activiteit uitoefent. De locatie krijgt dan een UBN.

Voor het niet-bedrijfsmatig houden van honden heeft u een UBN nodig als u een
EU-paspoort voor de hond aanvraagt. Bijvoorbeeld als u eenmalig een nestje fokt, eenmalig een hond uit het buitenland haalt, of een hond wil overdragen die nog geen EU-paspoort heeft.

Alle informatie over het UBN nummer en het aanvragen vindt u hier.

Terug naar Kennisbank